Dietetyk

Słowo dieta początkowo miało o wiele szersze znaczenie, ponieważ odnosiło się nie tylko do sposobu odżywiania, ale również do stylu życia i sposobu myślenia. W taki sposób również je traktuje.

Jako profesjonalny specjalista żywieniowy, dietetyk kliniczny i naturoterapeuta przykładam największą wagę, aby indywidualna dieta przygotowana przeze mnie była rzetelna i najskuteczniejsza. Wierzę w leczniczą moc ziół, kuchni roślinnej oraz w to, że natura posiada w swych darach wszystko czego potrzebujemy, aby żyć długo i szczęśliwie w zdrowiu i radości.

Często przy zmianie nawyków żywieniowych i przejściu na „zdrowsze” jedzenie pojawia się złe samopoczucie fizyczne i psychiczne takie jak bóle i zawroty głowy, osłabienie, nerwowość. Spowodowane jest to faktem pozbywania się przez nasz organizm toksyn nagromadzonych w naszych organizmach czasami latami, dekadami. Dlatego też przy zmianie nawyków żywieniowych zwracam szczególną uwagę na dietę tak zwanego „okresu przejściowego”.

Spożywany przez nas pokarm powinien dostarczać nam paliwa, budulca oraz odżywiać organizm.  Sposób odżywiania ma być przyjemnością, dać nam zdrowie i dobre samopoczucie. Ma odżywić nasz organizm. Trzeba tylko zmienić swoje przyzwyczajenia.

Sposób odżywiania powinien być zawsze dostosowany do Twoich indywidualnych potrzeb, tak aby nowy sposób odżywiania nie tylko pomógł Ci osiągnąć zdrowie, ale również sprawiał Ci przyjemność.

Szybkie diety, głodówki i inne katorgi organizmu to nic dobrego;)

Przygotowywane przeze mnie indywidualne diety, oparte są tylko i wyłącznie na składnikach pochodzenia roślinnego, pełnych warzyw, owoców, kasz, ziół, przypraw i aromatów.

Wystarczy skontaktować się ze mną poprzez formularz kontaktowy umieszczony na dole strony – umówimy się na konsultację w dogodnym dla Ciebie terminie.

Przygotuję dla Ciebie  indywidualną dietę, dopasowaną do Twoich potrzeb oraz problemów zdrowotnych.  Nowy sposób żywienia na zawsze odmieni Twoje życie, poprawi  zdrowie oraz samopoczucie.

Zapraszam do kontaktu i indywidualnych konsultacji

Nina Bojarska

dyplomowany dietetyk kliniczny, naturoterapeuta, fitoterapeuta