Smoothies jarmużowe
Składniki: 0,5 litra wody kokosowej 4 liście jarmużu garść truskawek garść jeżyn garść borówek 1 kiwi 1 mango 1 łyżeczka […]
Budyń waniliowy – bomba odpornościowa
Czy wiecie czym jest skrobia oporna? Jest to pewien rodzaj błonnika, który ze względu na swoją strukturę nie jest trawiona […]
Mleko owsiane z przeciwzapalną kurkumą
Domowe mleko owsiane to prawdziwe super food dla naszego organizmu. Bardzo łatwo go przygotować a korzyści płynące z jego spożywania, […]
Pesto z jarmużu
U nas jesiennie. Codzienne wyprawy na grzyby sprawiają, że wracamy z ich pełnym koszem. Spiżarnia ugina się od słoików z […]
Rozmarynowa frittata
To jedna z moich ulubionych potraw – Fritata czyli Tortilla Española, danie wywodzące się z Półwyspu Iberyjskiego. Jest ona lekką, […]
Szakszuka
Dziś wybraliśmy się rano na grzyby. Zrobimy z nich zaraz na śniadanie pyszną szakszukę Składniki : 🍃grzyby 🍃bakłażan pokrojony w […]
Fritata ziołowa z krwawnikiem i chabrem bławatkiem
Fritatta stała się ostatnio ulubioną potrawą naszej rodziny. Od kiedy ją odkryłam, w ostatnim czasie zrobiłam chyba jej każdy możliwy […]
Ziołowy omlet
Dziś pyszny omlet pachnący ziołami. Zdrowie i smak na talerzu:) Smacznego! Składniki: 4 jajka kolendra mięta pietruszka szpinak pieprz […]